top of page
purpleweb.jpg

FIORALOGI

Naturen är förunderligt vis. Enligt oss finns det ingen skickligare kemist än Moder Natur. Den fulla synergin i en enda växt kan till exempel aldrig återskapas syntetiskt eftersom den är alldeles för komplex. När man använder hela växten jobbar inte bara ett enstaka näringsämne utan snarare ett komplext samspel mellan ett stort antal fytokemikalier (kemiska ämnen i växten). Dessa möjliggör optimal användning för huden. Just därför gör vi oss stor möda att omvandla Moder Naturs visdom till egna hudvårdsrecept genom att själva tillverka extrakt från hela växter. Dessa extrakt utgör hjärtat i våra produkter.

 

Vi skapar produkter som är rotade i renhet, effektivitet och integritet genom att förena tidigare generationers kunskap om läkeväxter med de senaste framgångarna och vetenskap inom naturlig hudvård.

Vårt syfte med Fiora är att skapa en giftfri hudvård som verkligen fungerar över tid.

Och med "fungerar" menar vi produkter som respekterar hudens mikrobiom och förser huden med den vård och näring som den behöver. Utan kompromisser.

Med "över tid" menar vi att effekten av våra produkter blir bättre ju längre du använder dem just eftersom huden matas med näring den kan tillgodogöra sig och dess mikrobiom på så vis respekteras.

Fioras värderingar kan sammanfattas i vårt namns fem bokstäver:

FUNCTIONAL. INDEPENDENT. ORGANIC. RAW. ARTISAN.

Functional

FUNCTIONAL

webminilogo.png

Våra produkter innehåller rikligt med aktiva näringsämnen från noggrant utvalda naturliga och ekologiska ingredienser såsom kallpressade vegetabiliska oljor och botaniska extrakt från hela örter. I en noga formulerad balans samarbetar fettsyror, bioaktiva ämnen, vitaminer och mineraler så att din hud effektivt kan tillgodogöra sig dem.

De hjälper till att stärka hudbarriären så att huden hålls frisk och välmående över tid. Med andra ord äkta “skin food”.

Independent

INDEPENDENT

webminilogo.png

Fiora AB ägs och drivs självständigt vilket betyder att vi inte svarar till någon annan än oss själva. Passion, mening och autenticitet ligger bakom företaget, varumärket och produkterna.

För oss är det viktigt med full transparens.

Vi tror på det vi gör och vi gör det vi tror på. Vi tar aldrig genvägar. 

Organic

ORGANIC

webminilogo.png

Vi är kompromisslösa när det gäller en giftfri och naturlig hudvård och första steget är för oss självklart att se till att råvarorna är så rena som möjligt. Därför väljer vi endast ingredienser som är ekologiskt certifierade och även naturliga råvaror certifierade av organ som bl a COSMOS, Natrue eller Ecocert.

Raw

RAW

webminilogo.png

Vi använder oss av ekologiska, hela och obehandlade örter och blommor. Vi gör själva våra örtextrakt in-house; för att bevara integritet och effektivitet hos hela växten låter vi dem dra i olja under flera veckors tid.

 

De vegetabiliska oljor som vi använder oss av är ekologiska, kallpressade och raw vilket gör att de är fulla med värdefulla bioaktiva ämnen, vitaminer, mineraler, fettsyror och antioxidanter. Detta visar sig också i naturlig doft och färg; våra produkter doftar svagt örtigt och är inte kliniskt vita.

Artisanal

ARTISAN

webminilogo.png

Alla våra produkter tillverkas och förpackas för hand av oss i små batcher i vår hudvårdsateljé.

 

Vi gör alla växtextrakt - hjärtat i våra produkter - själva in-house, vilket ger oss full kontroll över våra ingredienser. Denna process tar ca åtta veckor. När maceratet (örtinfusionen) är klart blandas det med exklusiva oljor och CO2-extrakt enligt vårt unika recept. Denna blandning får sedan stå i några dagar med regelbunden omrörning så att alla ingredienser helt "gifter sig" innan den hälls upp på flaskor.

Eftersom våra hudvårdsprodukter är naturliga och innehåller vårdande växtextrakt, näringsrika vegetabiliska oljor och bioaktiva ämnen vill vi självklart bevara deras aktiva egenskaper så effektivt som möjligt. Därför förpackas våra produkter i Mironglas som är en unik biofotonisk glasförpackning. Mironglas filtrerar fotoner och andra kvantenheter av ljus så att endast violetta, ultravioletta och infraröda strålar passerar genom glaset. Med andra ord fungerar denna typ av förpackning bokstavligen som ett naturligt “ljusfilter”. Den blockerar hela spektrat av ljus som annars skulle kunna öka hastigheten med vilken innehållet oxiderar. Glaset fungerar alltså effektivt som ett slags konservering.

En produkt tar med detta noggranna arbetssätt cirka åtta veckor att tillverka, jämfört med många andra som ofta tillverkar en produkt på bara några timmar. Men för oss är det självklart att låta det ta sin tid. Vi vet att det blir bäst så. Vi väljer att göra som Moder Natur - hon skyndar inte, ändå fullbordas allt. 

Produkten du får i din hand är således ett äkta hantverk av högsta kvalitet, skapad med kunskap, passion och kärlek. Vår hyllning till Moder Natur och med respekt för din hud.

bottom of page