top of page

SVARTVINBÄRSOLJA
Ribes Nigrum Seed Oil

currant-896233_1920.jpg

Svarta vinbär är en växt tillhörande familjen ripsväxter, Grossulariaceae, som hör hemma i norra Europa and Asien. Ett gammalt namn är tistron. 

 

I 1100-talets Ryssland odlades busken i klosterträdgårdar och odling i Europa tros ha börjat i slutet av 1600-talet.

Under andra världskriget blev de flesta C-vitaminrika frukter såsom apelsiner svåra att få tag på i Storbritannien. Eftersom svarta vinbär är rika på just vitamin C och svartvinbärsväxter med lätthet kan odlas i det brittiska klimatet uppmuntrade den brittiska regeringen svartvinbärsodling. Från och med 1942 distribuerades svartvinbärsirap, Ribena, gratis till barn under två år.

Svartvinbärsolja erhålls genom att man kallpressar bärets frön.

På vilket sätt är då svartvinbärsolja bra för huden? 

Tack vare sina fleromättade fettsyror samt E-vitamin skyddar och regenererar svartvinbärsoljan hudcellerna samtidigt som den stimulerar hudens ämnesomsättning och därmed saktar ned åldrandet.

Vidare har oljans innehåll av stearidonsyra (SDA - en form av omega 3) och gamma-linolensyra (GLA - en form av omega 6) antiinflammatoriska egenskaper som kan ge en frisk, vacker och strålande hy.

Det här är koncentrerad bärkraft för en vacker hy!

Den svartvinbärsolja som vi köper in och använder i våra produkter är kallpressad, ekologiskt certifierad och av högsta kvalitet.

Finns i: Botanical Face Elixir

bottom of page