top of page

IMMORTELLE
Helichrysum Italicum

immortellelove.jpg

Immortelle är en art i familjen korgblomsväxter, Asteraceae, och kommer ursprungligen från Korsika. Växten kallas också curryeternell på grund av dess curryliknande doft.

Immortelles vetenskapliga namn, Helichrysum, kommer från de grekiska orden helios som betyder "sol" och krysos som betyder "guld"; förmodligen hänvisar detta till växtens många kluster av små gula blommor.  Det vardagliga namnet immortelle, "odödlig", syftar med största sannolikhet på dessa blommors exceptionella livslängd och som aldrig verkar vissna, ens när de plockas. 

Som medicinalväxt har immortelle använts sedan antikens Grekland.

 

I Homeros epos Odysséen berättas det om denna lilla blommas exceptionella egenskaper. När Odysseus lider skeppsbrott hittas han naken av kungadottern Nausikaa på stranden. Hon gnuggar immortelle på hans sår så att de läker - samma blomma som är hemligheten bakom hennes eviga skönhet.

På vilket sätt är då immortelle bra för huden? 

När det gäller växtextrakt för hudvård finns det inte mycket som slår immortelle i effektivitet. Immortelle innehåller antimikrobiella, antibiotiska och regenerativa föreningar som främjar sund tillväxt av hudceller. Den har också rykte om sig att påskynda läkning av sår, brännskador och utslag samt minska ärrbildning. Dessutom kan Immortelle hjälpa till att minska fina linjer samtidigt som den har mjukgörande egenskaper. Vi älskar immortelle!

Den immortelle som vi köper in och gör extrakt av är ekologiskt certifierad.

Finns i: Botanical Face Elixir

bottom of page