top of page

KAKTUSFIKONFRÖOLJA
Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

prickly.jpg

Det här är en art i familjen kaktusar, Cactaceae, som anses härstamma från Mexiko.

 

Ända sedan människan för cirka 20000 år sedan kom till Mexikos öken- och halvökenzoner har kaktusfikon varit viktig som matkälla, men även som dryck och medicin. Ekonomiskt är den idag lika viktig som majs eller agave.

 

Numera odlas kaktusfikon i torra och halvtorra delar av världen, som tex Tunisien och Mexiko. Cirka 18–20% av kaktusens frukt är frön och dessa innehåller endast cirka 5% olja. Det är inte svårt att förstå varför kaktusfikonfröoljan är sällsynt och mycket dyr eftersom det behövs ett  helt ton (!) frukt för att ge en liter olja. Resten av frukten används kommersiellt i juice, gelé, godis, te och alkoholhaltiga drycker.

På vilket sätt är då kaktusfikonfröolja bra för huden? 

Med sitt exceptionellt höga innehåll av E-vitamin (cirka 1000 mg/kg), fytosteroler (cirka 10 g/kg), flavonoider, vitamin K samt provitamin A har denna olja kraftigt regenererande egenskaper som hjälper förtida åldrad, torr och skadad hud. Dessa egenskaper kombinerat med dess höga prislapp gör den till en riktig lyxolja.

Den kaktusfikonfröolja som vi köper in och använder i våra produkter är kallpressad, ekologiskt certifierad och av högsta kvalitet.

Finns i: Botanical Face Elixir

bottom of page