top of page

MORINGAOLJA
Moringa Oleifera Seed Oil

moringa-3880393_1920.jpg

Moringaträdet är den enda arten i familjen pepparrotsträdsväxter, Moringaceae, och man tror att det har sitt ursprung i norra Indien.

"Mirakelträdet", "Det heliga trädet" och "Livets träd" är bara några få smeknamn på moringaträdet som i årtusenden ansetts vara ett universalmedel. Det har i stor utsträckning använts inom Ayurveda där praktiskt taget alla delar av trädet ansågs användbara, med en uppsjö av fördelaktiga attribut.  

 

Även i det gamla Egypten hade moringaolja många användningsområden, vilket inkluderade bruk som hudolja samt omfattande användning inom den gamla egyptiska läkekonsten där oljan blandades med andra olika ingredienser för medicinska ändamål. Krukor med moringaolja har allt som oftast hittats i de forntida egyptiska gravarna, inklusive den så kallade Maya-graven (en hög tjänsteman vid namn Maya). Denna grav innehöll tio krukor där det fanns en inskription som listade innehållet i krukorna som bland annat "moringaolja av bästa kvalitet".  

 

De gamla grekerna introducerade oljan för romarna som i sin tur använde den som en parfymbas; moringaolja uppskattades nämligen för sin förmåga att fixera flyktiga dofter.

 

Det vetenskapliga namnet Moringa Oleifera kommer från det tamilska ordet murungai som betyder "vriden kapsel" och latinets oleifera med betydelsen "oljebärande" på grund av frönas höga oljehalt. 

 

Moringaolja pressas ur moringaträdets frön som återfinns i de trumpinneliknande frökapslarna.

På vilket sätt är då moringaoljan bra för huden? 

Moringafrön innehåller cirka 40 % olja som är rik på fettsyran omega 9 (oljesyra) samt flera bioaktiva ämnen med antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper som t ex tokoferoler, katekiner, quercetin, ferulsyra och zeatin. Tack vare dessa stärker och återställer moringaolja hudbarriären samt kapslar in fukt och skyddar huden från miljöföroreningar. De antiinflammatoriska egenskaperna kan även bidra till en klarare hud och motverka olika hudproblem som t ex pigmentering och akne. 

 

Det här är en olja som verkligen ger "glow"!

Den moringaolja som vi köper in och använder i våra produkter är ekologiskt certifierad och av högsta kvalitet.

Finns i: Botanical Face Elixir

bottom of page