top of page

NYPONFRÖOLJA
Rosa Rubiginosa Seed Oil

rosehips-974577_1920.jpg

Äppelros, som den här växten kallas på svenska, är en art i familjen rosväxter, Rosaceae. Den blommar i juni och juli och de orangeröda nyponen som sedan bildas sitter ofta kvar hela vintern. Det är ur nyponens frön som man kallpressar oljan.

Redan de gamla egyptierna, Mayafolket och de amerikanska indianerna använde nypon tack vare dess helande egenskaper. Även idag används nyponpulver mot t ex artros och stela leder med goda resultat. Själva nyponfröoljan har beskrivits som ”Ungdomens Källa” tack vare dess fantastiska förmåga att regenerera och återfukta skadad hud. Det är en av de bästa vegetabiliska oljor för att läka och minimera ärr, uppbackad av vetenskapliga studier; till exempel den här studien i Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications från 2015. 

På vilket sätt är då nyponfröolja bra för huden? 

Tack vare sitt innehåll av vitamin A som är en naturlig trans-retinsyra hjälper nyponfröolja till att regenerera hudcellerna och gör den därför till en fantastisk olja mot pigmentfläckar, solskador, rosacea och ärr. 

Nyponfröolja innehåller även kraftfulla antioxidanter som tillsammans arbetar synergistiskt och skyddar huden mot yttre miljöpåverkan och föroreningar samtidigt som de jämnar ut hudtonen och ger lyster. De essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6 i nyponfröolja bidrar till att öka hudens kollagen- och elastinnivåer.

Den nyponfröolja som vi köper in och använder i våra produkter är kallpressad, ekologiskt certifierad och av högsta kvalitet.

Finns i: Botanical Face Elixir

bottom of page