top of page

ROS
Rosa Damascena

rose.jpg

Damascenerrosen tillhör familjen rosväxter, Rosascea, och är en hybrid mellan rosensorterna Rosa Gallica and Rosa Phoenicia

 

Det debatteras om ifall damascenerrosen faktiskt har sitt ursprung i Damaskus, som dess namn skulle antyda, men man tror i alla fall att korsfararen Robert de Brie förde blomman till Europa från Syrien på 1200-talet. 

 

Världskänd för sin oöverträffade doft och efterfrågad internationellt är denna rosornas drottning en stor industri i Bulgarien, där det milda klimatet och det fruktbara landet mellan de soliga bergen är en av få platser på jorden som ger de perfekta förutsättningar för att odla den oljebärande damascenerrosen. I denna region, känd som Rosornas Dal, går produktionen av rosenolja helt tillbaka till 1500-talet. Sedan 1800-talet är Bulgarien världsledande inom tillverkningen av rosenolja, även kallad ros otto

 

Rosen har alltid varit en symbol för skönhet, ungdom och hälsa. Den har antimikrobiella, antioxidanta, smärtstillande, antiinflammatoriska och antidepressiva egenskaper som  bekräftas i vetenskapliga studier som till exempel denna studie från 2011. 

På vilket sätt är då ros bra för huden? 

Denna blommornas drottning har fantastiska fördelar när det kommer till huden. Rosenbladsextrakt innehåller en mängd olika bioaktiva ämnen, vitaminer, antioxidanter och mineraler som ger det antiseptiska, antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Dessa kan hjälpa till att motverka torr hud, inflammation och hudrodnad och gör rosenbladsextrakt till den perfekta ingrediensen för känslig och mogen hud.

De rosenblad som vi köper in och gör extrakt av är ekologiskt certifierade.

Finns i: Botanical Face Elixir

bottom of page