top of page
Två torkade blad

VÅR PROCESS

webpic2.jpg

URVALSPROCESS

Vår stora passion är botaniska råvaror och vi ägnar mycket tid åt research innan vi väljer vilka ingredienser som ska användas i våra produkter. När vi bestämt oss för vilka olika oljor och örter vi vill använda letar vi upp dessa råvaror av högsta kvalitet; de måste vara ekologiskt certifierade. Färg och doft är avgörande och alla råvaror testas av oss innan de används. Vi är besatta av kvalitet. Ingredienserna är ju vad våra produkter är gjorda av, så bara det absolut bästa duger.

EXTRAKTIONSPROCESS

Hjärtat i våra produkter - vår örtinfusion - är det som gör våra produkter verkligt unika.

Olika läkeörter, kända för sina vårdande egenskaper, får ligga och dra i utvalda oljor. På så vis extraheras örternas fettlösliga ämnen på ett varsamt sätt.

Moder Natur är vår största inspiration och allt hon gör är perfekt in i minsta detalj. I naturen går allting i cykler. Därför gör vi våra örtinfusioner vid fullmåne och låter dem dra i två hela måncykler.

När örtinfusionen är klar filtreras örterna bort från oljan. Kvar blir ett ljuvligt doftande macerat, fullt med näringsrika och vårdande växtextrakt. Plant powered skincare!

webpic3.jpg
webpic1.jpg

SKAPANDEPROCESS

Exklusiva och näringsrika oljor och CO2-extrakt blandas sedan med maceratet enligt vårt unika recept som tillför din hud mängder av hudälskande näringsämnen och fettsyror i rätt balans. Denna blandning får sedan stå i några dagar med regelbunden omrörning så att alla ingredienser helt "gifter sig" med varandra innan den hälls upp på flaskor gjorda av Mironglas. Denna typ av glas fungerar som ett slags konservering då det endast tillåter violetta, ultravioletta och infraröda strålar att passera; det blockerar effektivt hela spektrat av ljus som annars skulle kunna öka hastigheten med vilket innehållet oxiderar.

Bioenergin hos produkter som förvaras i Mironglas verkar även ordna sig på ett mer sammanhängande och kraftfullt sätt, precis som när en magnet avger energi och på en bråkdels sekund får nålar att vända sig åt samma håll.

Du kan läsa mer om Mironglas här.

bottom of page